R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Rotterdam Waalhaven 
Metaal Transport (2019)

Metaal Transport is sinds 1998 gevestigd aan het eind van de straat met de naam Waalhaven Noordzijde. Afgezien van enkele bloktreinen levert Metaal Transport al die jaren een of enkele wagens met aluminiumbroodjes of koper- en zinkplaatjes per week af. De trein wordt buiten de poort op de weg beladen.  De verwachting is dat het bedrijf binnen enige tijd naar de Heijplaat, aan de andere kant van de Waalhaven, verhuist.

12 september 2019
Om 15:56 uur heeft DBC loc 6433 voor de deur van Metaal Transport een platte wagen aangehaakt.


Ooit  lag hier dubbelspoor, maar de bedrijven hebben het tweede spoor geannexeerd en daardoor op het kadeterrein wat meer ruimte gecreëerd. Het bedrijfsterrein is hermetisch afgesloten.

Op het straatspoor had men vroeger veel last van geparkeerde auto's. Het trottoir met hekje  borgt nu de vrije doorgang.


Met een lengte van 1,2 km is dit het langste straatspoor in het land.


De overweg in de Waalhaven Westzijde is van een flinke batterij verkeerslichten voorzien.


Het emplacement Waalhaven Oost begint alle kenmerken van een park te vertonen, een smalle groene zone tussen de woonwijk Charlois en de handelsterreinen aan de haven.


Zoals zo vaak op Waalhaven Oost rijdt DB Cargo met twee man personeel voor één wagentje met metalen.

12 september 2019 16:13 uur
Doordat de snelheid laag ligt en de overwegen met de hand bediend moeten worden, duurt de tocht naar het basisemplacement een kwartier. Waarschijnlijk is de loc al om 15:30 uitgerukt.


Rijdend langs de Albert Plesmanweg en na de overweg in de Jan Olieslagerweg nadert de 6433 het basisemplacement Waalhaven Zuid, waar het wagentje in de buurtgoederentrein gerangeerd wordt, die tegen de avond naar Kijfhoek vertrekt.


 


@ laatste veranderingen 16 december 2019