R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Bekijk de treinfilms van Railgoed 

op 24trains.tvMet Railgoed krijg je korting op een abonnement op 24trains.tv

Klik hier 
en voer de kortingscode  24RAILGOED in.


Je kunt de films van Railgoed bekijken door een abonnement te nemen op 24Trains. Klik hierboven op 24trains.tv en maak gebruik van de Railgoedkorting.
Een abonnement voor een maand kost dan € 6,95, voor een jaar € 54,95 (prijswijzigingen voorbehouden).

 


Op stap met Syntus 2012

Tot eind 2012 verzorgde Syntus het reizigersvervoer op de oostelijke neven-lijnen. Deze tocht in vier etappen volgt het bijzondere Z-vormige Syntus-net van Oldenzaal via Zutphen, Winterswijk en Arnhem naar Tiel. De opnamen zijn gemaakt in de periode van zomer 2012 tot en met de laatste Syntus-dienstdag op 8 december 2012. Ze worden gelardeerd met verrassende historische beelden uit de NS-tijd (zoals de DE2), goederenvervoer en museumstoomtrein-ritten (o.a. de 3737 in 1989). Alle stations langs de hele route komen in beeld, vaak met enige achtergrondinformatie.

Dit vierluik is een hommage aan Syntus, dat in het begin van deze eeuw de oostelijke nevenlijnen nieuw leven heeft ingeblazen.

etappe 1: Oldenzaal - Zutphen

etappe 2: Zutphen - Winterswijk

etappe 3: Winterswijk - Arnhem

etappe 4: Arnhem - Elst - Tiel

Je vindt deze films door in te loggen op 24trains.tv en naar "oldenzaal-tiel" te zoeken of naar 'syntus'

NIEUW: vanaf 6 april 2021 op 24trains: 

 

Je vindt deze films van 'Railgoederenvervoer 2012' op www.24trains.tv en dan te zoeken op "railgoederenvervoer" of "freight" .


NIEUW: vanaf december 2021 op 24trains: 


Inleiding Saarstrecke

De Saar komt bij Saarbrücken Duitsland binnen en loopt dan in noordwestelijke richting min of weer langs de Franse grens naar Trier, waar de rivier uitmondt in de Moesel. De spoorlijn tussen Trier en Saarbrücken loopt parallel aan de Saar en heet daarom Die Saarstrecke.
In drie delen brengt deze film het vervoer op de Saarstrecke in beeld: eerst het landschappelijk fraaie deel tussen Trier en Dillingen. Deel twee geeft een beeld van  het drukke (vooral goederen) vervoer naar het sterk geïndustrialiseerde gebied rond Dillingen waar zich onder meer een hoogoven (Hütte) en een autofabriek (Ford) bevinden. Deel drie toont de spoorlijn tot Völklingen, waar met imposante torpedowagens met vloeibaar ijzer gerangeerd wordt naar staalverwerkingsbedrijven.
We krijgen opnames te zien uit 2016, 2017 en 2021 van reizigerstreinen in een groot aantal stations langs de lijn en van goederentreinen: aanvoer van erts en kolen naar de Saarlandse industrie en afvoer van (vooral staal-) producten.

Je vindt deze films van 'Railgoederenvervoer 2012' op www.24trains.tv en dan te zoeken naar "Saarstrecke".@ laatste wijzigingen 25 december 2021