R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Matrans (v/h Interforest)

@ laatste wijzigingen: 4 december 2022.

4 januari 2008


12:05 uur. Aankomst van Railion 6518 bij het omloopspoor voor  Interforest met vier dichte wagens type Habbillns, mogelijk bestemd voor Mead in Blerick.


De vier wagens zijn (niet zichtbaar) op het linkerspoor achtergelaten. De Loc haalt nu zes nieuwe wagens van rechterspoor het terrein van Interforest en loopt om, om de aanvoer op de losplaats (onder de kap in de verte) te plaatsen.12:30 vertrekt de 6518 met de zes schuifwandwagens naar het basisemplacement Pernis.


Een fraai bovenaanzicht vanaf het viaduct in de Oud-Pernisseweg, het spoor loopt rakelings langs het hek van de containerterminal ECT (besproken bij de Waalhaven).


16 oktober 2020


Op het basisemplacement zijn in de aanvoertrein naar Pernis vier schuifwandwagens meegekomen voor de Matrans Terminal, zoals Interforest tegenwoordig heet. Rond 11 uur worden de wagens naar de Terminal gereden.


2 maart 2021

o
14:30. De poort is gesloten. Goed te zien is dat in vergelijking met de foto's uit 2008 (met als referentiepunt de vrijbalk) de spoorpoort ver naar voren is opgeschoven en dat het dubbelpoor inmiddels deel uitmaakt van het bedrijfsterrein van Matrans.


Bijzonder is, dat er een aluminiumblokkentrein geladen wordt. De terminal heeft zijn werkterrein die vroeger beperkt was tot houtgerelateerde producten flink heeft uitgebreid.


31 maart 2021https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/cm4all.com.widgets.Counter/img/thumbnails/wscx/counter.png


10:49 DBC 6434 komt onder het viaduct van de Oud-Pernisseweg door naar de Matrans Terminal met drie schuifwandwagens die een uur eerder in de aanvoertrein Pernis bereiktenOp het rechterspoor wordt al een aluminiumblokkentrein beladen, het linkerspoor is wel beschikbaar. Maar hoe komt de loc dan weer terug?


De spoorpoort van Matrans. Tekst op het gele bord: "LET OP - Poort zwaait open - bij rood licht - tot hier oprijden."


11:00 Aan het eind van het raccordement is een kopspoor. Hierdoor is het mogelijk dat de wagens op het binnenste spoor achteruit tot tegen de aluminiumblokkenwagens geduwd worden, waarna de loc over het buitenste spoor terug naar Pernis kan rijden.


(c) Ben van Wevering.
Op diezelfde dag, om 14:41  zag Ben van  Wevering het vertrek van de aluminiumtrein achter Lineas-loc 500 1571.