R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Aanvoer buurtgoederentrein
@laatste wijzingen 25 november 2022

4 januari 2008


De aanvoertrein is om 9:15 gearriveerd uit Kijfhoek, hij telt dertien ketelwagens en vier schuifwandwagens. Om 9.44 rijdt de loc van dienst, Railion 6456, als losse loc terug richting Waalhaven/Kijfhoek. 


Een van de aangevoerde ketelwagens komt uit Zwitserland en vervoert in een Mitrag-wagen isopropanol, waarschijnlijk voor Shell.


Een echte 'sigaar'-ketelwagen met methyl carpactaan voor Cerexagri.


En tenslotte worden vier schuifwandwagens voor papier naar Interforest gebracht. 
De rangeerploeg komt rond 10.30 met de 6518 vanaf de Botlek. 


Er wordt eerst gerangeerd, de wagens staan kennelijk niet op volgorde. Drie van de ketelwagens gaan naar de Combiterminal (zie aldaar).
 De loc loopt om onder de brug van de Vondelingenweg, haakt de de vier schuifwandwagens voor Interforest aan en brengt ze naar hun bestemming, waarna de ploeg weer naar de Botlek afdruipt.
Om 14.30 komt de middagploeg uit de Botlek en brengt de overige wagens naar hun bestemming. Over de afvoertrein later meer.


16 oktober 2020


Ook in 2020 zien we loc 6430 van DBC met de buurtgoederentrein die in principe om 9.15 (maar vandaag een kwartier later) in Pernis aankomt, op spoor 8, alleen, hij is geen zeventien maar nog drie wagens lang. Op spoor 4 staat een gasketeltrein voor LPG (UN 1965), die hier eigenlijk niets te zoeken heeft en op 7 een lege containertrein voor de terminal aan de Butaanweg..


De voorste wagen bevat styreen monomeer (UN 2055). tweede trichloorpropaan met de UN-code 2810.


De derde, een oude VTG-wagen vervoert hetzelfde goedje. 


Loc 6430 is een van de wegsleeplocs die in Kijfhoek geposteerd zijn voor incidenten waarbij een trein moet worden wegesleept.


Het is 9:49, de 6430 loopt om en zal de wagens naar Shell in de Petroleumweg duwen, waarover later meer. Het is rustig op het basisemplacement.2 maart 2021


De bonte trein is om 10.10 uur op spoor 6 dit keer net binnen. Hij was drie kwartier te laat, maar ik door files nog meer. Voor Pernis een flinke trein: zeven ketelwagens en drie wagens met tankcontainers.


Een van de twee grijze VTG-wagens vervoert 2412 tetrahydrothiofeen.


Een van de Nacco-wagens vervoert 1992


De zeven ketelwagens zijn achter elkaar gezet, de drie wagens met tankcontainers zijn ertussenuit gerangeerd.


De drie blauwe Wascosa-ketelwagens vervoeren o.a. 1093 en 2055. De hele trein is een melange aan chemische vloeistoffen.


De eerste klant werd Shell, de tweede CCT, Nu kunnen we eindelijk de loc goed zien: DBC 6435, de loc die rangeert is dezelfde als degene die de bonte trein uit Kijfhoek heeft aangevoerd.


Om 11.56 uur rondt de loc met de tankcontainers de boog van het emplacement naar CCT (zie verderop).31 maart 2021


Op de eerste mooie dag van 2021 zet DBC 6434 om 9:21 uur de aanvoertrein met vijf wagens op het zesde spoor. 


Een Nacco-ketelwagen (Zacns - NL) met acrylnitril (1093)


En een Wascosa-ketel (Zans - NL) met styreen monomeer.


En drie DB-schuifwandwagens (Habbins350 D) ongetwijfeld voor papiervervoer.


Op de plakbrief is vermeld 'Lachendorf Drewser'; in Lachendorf, (n.o. van Hannover) staat een bedrijf met de naam 'Drewsen Spezialpapiere GmbH & Co'  met een eigen spooraansluiting.


Na een koffiepauze loopt om 10:21 de loc om, om de drie schuifwandwagens naar Matrans (voorheen Interforest) te brengen. (zie hierna)


Het ladingwagenvervoer (de bonte trein) van DB Cargo houdt stand in Pernis, al is de omvang sinds 2000 geslonken. Shell en Matrans en soms  Cerexagri en Koole op de Vondelingenplaat, zijn de klanten