R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

 

 

Gastenboek Railgoed

22 berichten op 3 pagina's
Bjorn Biemans
12-11-20 00:00:15
Heel erg mooi beschreven over de rails rondon mijn dorp Rijen, anno 2020, ligt er in de bossen, en langs Recreatiepark Het Haasje, nog oud spoorrails verzonken in 't gras, ik was laatst ook in Breda, en kwam toen een stuk spoorrails tegen op de Konijnenberg (dat ligt vrij dicht bij 't centrum in de stad) hier schijnt ook een groot stamlijntje, via de SpeelhuisLaan naar 't Station van Breda te zijn gelopen, nog zelfs met afvoer van afgedankt veroest materieel in 2002 & 2003.. weet jij hier iets van? want ik zag dat hier nog niet staan, misschien wel intressant, Groetjes, Bjørn.
Opmerking:
Dag Bjon, sorry ik zie nu pas je bericht. Dank voor je compliment. Dat lijntje in Breda liep naar Nemijtek en Campina. 't Schijnt nog tot 1998 in gebruik te zijn geweest, daarna werd er idd oud (sloop)materieel gestald. Na 2002 werd het gesloten of opgebroken. Ik ben er nooit geweest, heb er dus ook geen foto's van.
Groet.
Antoine
19-07-19 16:26:46
Wat een mooi boek heb je gemaakt over het Duits lijntje, veel foto's van situaties die ik nergens online kon vinden.
Marco Schoonhoven
16-03-19 12:30:29
Fijn, weer een update! Druk geweest met andere dingen zeker? Ik heb nog een kleine aanvulling: ik was in 2013 in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Ik heb ook een foto van de kraan op de Surinamekade, maar dan van de andere kant genomen. En aan die kant lag, los, nog een oude wisselsteller! Helaas is mijn foto nogal slecht...
rudi liebrand
03-06-17 23:58:20
Dank je wel, Jos
Dank je wel, Marco, Jaaa,, andere foto's heb ik niet. Ik houd me aanbevolen voor de foto's die jij hebt! Zeker voor die van Hydro Agri, Maar ook de loc van Imereys heb ik niet, hij staat wel op Industriespoor van Henk Kolkman. Als je ze stuurt, zal ik ze snel toevoegen! Bedankt alvast.
Jos Heijligers
26-05-17 21:21:12
Hoi Rudi,
Mooie foto's en een duidelijk overzicht. Ook voor een leek.
Heel bijzonder vond ik de foto van de 'zandspuiter'.­ Daar had ik nog nooit van gehoord!
Marco Schoonhoven
22-04-17 10:24:59
Leuk, Vlaardingen! En actueel natuurlijk! Voor mij redelijk dichtbij maar ik heb ook vaak moeten langsrijden voor ik een bediening van Vopak heb kunnen spotten. De afgelopen paar jaar was de kan daarop echter flink toegenomen en sindsdien had ik een paar keer geluk.
Als je wilt kan ik je nog foto's leveren (die je wat mij betreft mag gebruiken) van het spoor op het terrein van Hydro Agri, vlak voor de afbraak, en van het stootjuk van de westelijke stamlijn na de opbraak van het grootste deel van die westelijke tak. Verder mis ik nog - maar misschien komt die nog? - de loc van Imerys. Die heb ik zowel op het kadespoor (met een forse telelensinstelling gemaakt) als op het oostelijke spoor kunnen fotograferen. Daar staat hij volgens mij nog dus mocht je nog eens in de buurt zijn... al moet je je daarvoor wel door wat struikjes worstelen om een beetje een foto te kunnen maken.
Adje van Daalen
24-06-16 08:54:20
Ergens vroeg in de jaren '80 ging ik mee met een NVBS-excursie naar de VAM in Wijster. Werd -weet niet meer waar- een E-rijtuig achter de vuilniswagens gekoppeld en reden we laat het terrein op. Midden in de nacht rondleiding en uitleg. En weer terug voor ontbijt in Deventer waar we werden afgekoppeld. Gek!
rudi liebrand
27-02-16 00:26:40
dank je Marco, de foto's zijn vooral van C. Koelewijn. Die VAM-treintjes kwamen op de vreemdste plekken.
Marco Schoonhoven
26-02-16 21:21:32
Oei, wat leuk: Zandvoort. Daar kwam ik als toen Haarlemmer vaak, maar ik had toen meer oog voor het gerangeer met plannen W en ICR. Ik zal ook niet op de hoogte zijn geweest van de rijtijden van de VAM. Ik kan me die terugstekende sporen ook niet echt herinneren. Leuk!
Marco Schoonhoven
04-09-15 21:36:50
Interessant, het Blerickse! Ben er zelf niet zo bekend (behalve het Wadloperafscheid bij ECT!), en dan vooral niet Cabooter.
Tonen: 5  10   20