R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Born aanvoertrein

28 april 2008


In 2008 rijdt er nog elke werkdag een UC-trein naar Born. Op maandag 28 april rijdt trein 55801 om 11:13 het emplacement van Born op.


Loc Railion 6480 heeft maar liefst 22 wagens aan de haak.


De trein voert o.a. staalprofielen voor het bedrijf dat dan nog Lommaert heet aan. Ze zijn langer dat de wagens waarop ze liggen; aan weerszijden zijn daarom schutwagens tussengeplaatst.


Ongeveer eenmaal per maand komen er twee cilinders in open containers met een 'pyrofore organische stof' mee, bestemd voor de railterminal.


Profielen voor Lommaert zijn er ook in kortere lengtes. In totaal gaat het om twaalf beladen wagens en zeven schutwagens.


Tenslotte bevinden zich in de trein nog twee dichte wagens voor het bedrijf Langen.

 

29 april 2008


Een dag later is de trein een stuk korter. Op dinsdag 29 april bestaat de aanvoertrein uitsluitend uit wagens met staalprofielen.


De lijn vanaf Sittard loopt deels langs de Sittarderweg en passeert even voor Born het viaduct van de A2.


24 juni 2011


In 2011 rijdt de aanvoertrein veel vroeger dan in 2008. Om 7:41 h heeft DB Schenker 6412 met drie wagens staalprofielen de rand van het dorpje Born bereikt.


De aanvoertrein is een stuk korter dan drie jaar eerder. Minder staalwagens en niets meer voor Langen en de railterminal. Het wordt stiller in Born.


De trein pakt het linkerspoor van het oostelijke deel van het Bornse emplacement.


Een van de rongenwagens met staalprofielen.

@laatste aanvullingen 14 april 2019