R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Blerick infrafoto

 

Langs de Maaslijn

3 april 2015

Een blik vanaf station Blerick op het goederenemplacement. Rechtdoor is de Maaslijn naar Venray. Het zijspoor rechts gaat naar het emplacement Blerick, met helemaal rechts Stadler en verder door naar het emplacement aan de Venrayseweg. Links van het hoofdspoor eerst een lijn naar de oude werkplaatsen en daarnaast de twee sporen waar de containertreinen voor TCT aankomen/vertrekken.

Bijzonder is dat alle sporen vanaf station Blerick slechts bereikbaar zijn via één Engels wissel.

augustus 2006

Het emplacement aan de Venrayseweg;. van links naar rechts: vijf kopsporen, een omloopspoor, de goederenstamlijn en de Maaslijn.

Stootjuk aan een van de vijf kopsporen. Links Cabooter, waar het spoorvervoer in de kinderschoenen staat. Het terrein is meer een parkeerplaats voor vrachtauto's.

Hetzelfde emplacement, gezien vanaf de andere kant.

Een traditioneel haaks wissel.

De spoorpoort van Cabooter.

De staat van het spoor is duidelijk.

3 april 2015

Enkele jaren later is bij Cabooter het terrein beter betraat. Er komen een paar treinen per dag. De aanvoertrein blijft steeds op het omloopspoor achter, de vertrektrein wordt opgesteld op de stamlijn.

Het einde van de stamlijn is tevens uithaalspoor van Cabooter. Vanwege de geringe lengte van het uithaalspoor moeten alle treinen in kleine delen geplaatst worden. Het moet toch niet zo moeilijk zijn dit uithaalspoor een stuk te verlengen? Er is ruimte in overvloed.

 

Blerick langs de lijn naar Eindhoven.

augustus 2006

Parallel aan de Voltastraat loopt vanaf het emplacement Blerick een stamlijn tot dit punt. Dit is de aansluiting van Mead (nu Westrock).

In de boog naar de terminal van ECT (nu TCT) splitst de lijn zich in drie sporen.

19 februari 2015

In 2013 is het derde spoor verwijderd. Het lijkt dat het nu weer heraangelegd gaat worden.