R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

 

Hermalle dolimetrein

3 februari 2016


Daar komt-ie, de dolimetrein. Het is 16:40. Ongeveer negen uur na zijn vertrek uit Onnen heeft hij zijn lange tocht bijna voltooid. Dit is Engis, het laatste dorp vóór Hermalle.


In Luik Kinkempois is de 6512 afgelost door een G2000 van Railtraxx. Dit is dus de vierde loc die voor deze trein komt.De loc gaat volledig anoniem door het leven.(bron Google Earth)
Dit is de route die Railtraxx aflegt tussen Luik Kinkempois en Hermalle.


Aangekomen in Hermalle-sous-Huy rijdt de lange trein door tot het eind van het emplacement. Op de voorgrond staan de reeds beladen wagens klaar voor de terugtocht naar Veendam.Het vervallen stationsgebouw van Hermalle heeft alleen nog maar een dienstfunctie.


Het niet al te uitgebreide emplacement herbergt ook nog een andere kalktrein. Het is passen en meten hier.


De loc loopt om en plaatst zich voor de beladen trein.


Het geheel wordt een doodlopend spoor opgetrokken om op het emplacement de doorgang naar de groeve vrij te maken. Hier ook is het locnummer te fotograferen: 272 003 van Railtraxx..

 

De 272 003 zal hier, op de oever van de Maas, overnachten en in de vroege ochtend de wagens naar Luik rijden. Ze zullen na drie locwissels en ongeveer 22 uur nadat deze foto gemaakt is, bij Nedmag in Veendam over de losput getrokken worden.