R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Rotterdam Waalhaven 
Rhenus Logistics (2007)

Rhenus heeft in de loop der jaren een druk en zeer gevarieerd railvervoer gehad en ook in 2019 is er nog steeds bedrijvigheid. Zes jaar lang werd hier de wekelijkse aluminiumblokkentrein naar Singen geladen. Projectlading werd aan- en afgevoerd, veel wagens aluminium gingen de poort uit, vooral naar Duitsland en Zwitserland. Sinds 2017 wordt er papier op de trein gezet, maar het meest opmerkelijke vervoer was wel dat van enorme banden voor mijngraafmachines in Rusland tussen 2002 en 2013.

25 oktober 2007
In oktober 2007 treffen we even buiten de poort van Rhenus een wagen aan met enorme banden voor mijngraafmachines. Ze hebben een hele rit voor de boeg, naar een van de landen van de oude Sovjet Unie. 


Ze staan op een soort binnenplaatsje, dat tegenwoordig voor buitenstaanders niet meer bereikbaar is, omdat het hele terrein door Rhenus is overgenomen.Later op de middag wurmt loc 6505 van DB Schenker (nog met het oude vignet van Railion) zich door het struikgewas.

De loc trekt via Waalhaven Oost naar het basisemplacement Waalhaven Zuid, waar de twee-assige wagen van het type Kbs zal worden opgenomen in de buurtgoederentrein naar Kijfhoek.


@ laatste veranderingen 11 november 2019