R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

Born Langen


28 april 2008


Bij Langen staan drie schuifwandwagens. Voor de silo staat een tweeassige Hbbillns.Aan het begin van de Langen-spoortje staan twee vierassige wagens type Habbins, afkomstig uit Kornwestheim bij Stuttgart.De overvloedige regen heeft alle sporen uitgewist.


Het rechterspoor loopt naar Lommaert, waarvan de hal nog net te zien is.


De verkeerssituatie bij Langen is nogal chaotisch...


De wagens zijn kennelijk nog niet gelost/beladen. Langen zal deze dag niet bediend worden. Deze drie wagens blijven op het spoor achter en de twee gesloten wagens van de aanvoertrein van vandaag zullen op het emplacement Born overnachten.


De twee vierassers zijn tot in het wissel teruggelopen en blokkeren zo de doortocht van loc 6480 naar Lommaert. Een heftruck als alternatief tractievoertuig biedt - met moeite en slippende banden - uitkomst en maakt de doorgang vrij.


29 april 2008


Een dag later haalt Railion 6447 de drie wagens bij Langen op. Met de afvoerwagens van Lommaert worden ze naar het emplacement gereden (10:30 h)


Even later duwt de loc de twee dichte wagens voor Langen (die een dag eerder al op het emplacement achtergelaten zijn) samen met de aanvoerwagens voor Lommaert de stamlijn op in de richting van de bedrijven (10:57 h).


Na de platte wagens bij Lommaert te hebben afgeleverd, plaatst de 6447 tenslotte de dichte wagens bij Langen, nu in de stralende zon (11:22 h).


Rond 2010 viel het spoorvervoer bij Langen stil.

@ laatste aanvullingen 15 april 2019